Skip to main content

Firemní samolepky – Jak díky nim rozšíříte svou značku?

Samolepky na sloupu.

K čemu se v podnikání hodí samolepky? Například k posílení a šíření firemní značky. Samolepku nalepíte kamkoliv, kde se to hodí. Lepte samolepky na balíčky i diáře lidí v týmu, rozdejte „sámošky“ na veletrhu, promo akci i jinde. Polepte samolepky svůj vozový park. Čtěte dál.

Samolepky jsou levné, po nalepení vydrží dlouhou dobu. A hlavně zaujmou. Vzpomeňte si, když na letišti vidíte cestovatele s kufrem polepeným samolepkami. Hodně lidí si prohlíží, co je na nich napsané, odkud jsou.

Stejně tak v případě, sedí-li naproti vám v kavárně nebo ve vlaku maník s otevřeným notebookem se zadní stranou displeje polepenou „samoškami“. Odkud je vzal? Proč je tam má?

Samolepky na notebooku.

Anebo když jdete po ulici a na sloupu je nalepená výrazná barevná samolepka. To už je sice trochu na hraně, ale i taková prezentace může být k prospěchu. Záleží, co samolepka prezentuje.

Hezky viditelné jsou i samolepky na autě.

K čemu se samolepky ve firmě a podnikání hodí?

Pořádáte koncert, představení, promítáte svůj nový film? Jestliže návštěvníky a diváky zaujme, třeba si vás někam nalepí a budou dělat propagaci zadarmo – pokud jim na akci ke vstupence samolepku darujete.

Pořiďte si samolepky na auto, nalepte je dopředu i na boky, ať vám dělá vozový park propagaci.

Samolepky na auto.

Kandidujete? Je jedno, zda do Poslanecké sněmovny, Senátu nebo děláte kampaň na „komunálky“. Rozdejte účastníkům besed samolepky. Někdo je třeba hodí do koše, ale vaši příznivci si je vylepí rádi, aby vás podpořili.

Startupy jsou dnes v módě. Startupisté používají moderní nástroje na propagaci. Rozdejte členům týmu vlastní samolepky, aby je měli nalepené na diářích a třeba i přenosných počítačích, ať jste hezky jednotní, když vyrazíte na konferenci nebo na setkání s jinými startupisty. Položte také pár samolepek na stolek ke vstupu na akci.

Provozujete e-shop? Lepte samolepky na zasílané balíčky se zbožím. Nechte si vyrobit i vánoční, velikonoční nebo jinou speciální edici samolepek.

Samolepicí štítky, nálepky.

Prodáváte-li nebo vyrábíte záznamníky, zápisníky, diáře, šanony, archivační pomůcky a krabice, můžete k nim přidávat natištěné barevné samolepicí štítky pro lepší identifikaci a třídění.

Samolepky hojně využívají také zájmové spolky, například příznivci auto-motosportu, veteránů. Své stroje si polepují. Skoro na každé akci a srazu dostanou novou samolepku.

Kruhy, ovály, obdélníky nebo jakékoliv jiné tvary samolepek

Samolepicí štítky, etikety, samolepky mohou mít kruhový, oválný, čtvercový, obdélníkový i jakýkoliv atypický nepravidelný tvar. Dnes, díky moderním technologiím, za pár korun.

Samolepky na archu i po kusech

Současné tiskové stroje samolepky nejen plnobarevně vytisknou, ale také obřežou, aby se daly z archu snadno vyjmout. To je velká výhoda. Pokud jste kdysi ve firmě potřebovali samolepky atypických tvarů, museli vám nejprve vyrobit výsekovou formu na míru. To pak výrobu samolepek prodražilo i zpomalilo.

Z tiskárny si můžete odnést buď celou roli samolepek, anebo je dostanete s podkladovou fólií nařezané na kusy. Před nalepením samolepky z podkladové fólie snadno sejmete a nalepíte.

Kulaté samolepky.

Na papír, vinyl nebo průhlednou fólii

Nejlevnější samolepky bývají tištěné na papírové samolepicí fólii. Ty se však hodí jen pro krátkodobé použití v interiéru. Navíc se také hůře od podkladu odlupují. Když je chcete sundat, většinou se přetrhnou.

Vinylové nálepky a samolepky tištěné na PVC a polymerové fólii mají mnohem větší odolnost, nescvrknou se na sluníčku, vydrží 5 let i déle.

Samolepky na sklo.

Pro lepení decentních samolepek na sklo, například na výlohu prodejny, se tisknou na průhlednou transparentní fólii. U nás tiskneme také přímou bílou a na ni pak barevné UV inkousty v CMYK režimu. Běžné CMYK barvy totiž nemají potřebné krytí a na průhledné fólii by nebyly příliš vidět. Proto je potřeba pod ně nejprve natisknout podkladovou bílou barvu. Je to vlastně taková „základovka“.

Laminace samolepky ochrání v automyčce

Aby vydržely i mechanické namáhání, je dobré samolepky zalaminovat. To se používá hlavně u autosamolepek. Ochrání je to před poškrábáním kartáči myčky.

Samolepka na auto.

Jak samolepky navrhnout? O tom zase příště. Sledujte náš tiskový a reklamní blog.

Grafický návrh samolepek pro firmu i živnostníky

Objednejte grafický návrh a výrobu samolepek u profíků. Napište si o kalkulaci ceny samolepek.