Skip to main content

Od kartičky po plachtu – Jaké kalendáře dělají zákazníkům radost?

Kalendáře do ruky, na stůl, do kapsy i na zeď.

Kalendáře jsou oblíbeným dárkovým artiklem hlavně před koncem roku. Které typy kalendářů si můžete nechat vyrobit a udělat jimi zákazníkům, klientům nebo obchodním partnerům radost? Na trhu jsou k mání velikosti od mini kalendářů až po velké plánovací plachty. Podívejte se v článku, které typy existují.

Podob kalendářů je dnes mnoho. Své poznámky si můžete vést v agendě na počítači, v on-line aplikaci, mobilním chytrém telefonu, na tabletu, dokonce i v chytrých hodinkách. Kromě toho existují digitální kalendáře na stůl i zeď. Občas jsou k vidění také „analogové“ překlápěcí kalendáře ze dřeva, kovu, skla.

My máme však rádi ty papírové, protože se zákazníkům líbí a když je použijete jako dárek, uděláte jimi radost. Navíc mohou mít, kromě kalendária, i další přidanou hodnotu. Tou nejčastěji bývají pěkné fotografie. Ale možností je více.

U každého typu kalendáře uvádíme běžný počet listů a standardní rozměr.

Kapesní minikalendáříky – do každé kapsy

Kalendáře do kapsy jsou ideálním dárkem pro časté rozdávání. Na jedné straně je kalendárium, na druhé může být vaše vizitka, fotografie, ilustrace, plánek, mini návod.

  • Běžný rozměr: 85 × 55 mm.

  • Jednostranný nebo oboustranný plnobarevný tisk na papír vyšší gramáže, na přání matná laminace pro větší odolnost.

Kapesní mini kalendáře.

Skládací kapesní kalendářky – více informací do kapsy

Pokud potřebujete na minikalendář umístit více informací, anebo jej darovat i hůře vidícím seniorům, alternativou je skládací mini kalendář. Protože je rozměrově malinký, dodáme jej v nesloženém stavu, ale s vytlačenou rýhou, bigem. Díky tomu je snadno ohnete.

  • Běžný rozměr: 85 × 110 mm.

  • Oboustranný plnobarevný tisk na papír vyšší gramáže, na přání matná laminace pro větší odolnost.

Jednolistové kalendáře a plánovací karty formátu A6, A5 nebo A4 – pro vložení do sešitu nebo na zeď

K umístění na zeď, pod sklo pracovního stolu, anebo jako záložka do sešitu i knihy se mohou hodit jednostránkové kalendáře nebo plánovací karty. Vypadají podobně jako letáky, ale jsou vytištěné na silnějším papíře.

  • Běžné rozměry: A6 (105 × 148 mm), A5 (148 × 210) nebo A4 (210 × 297 mm).

  • Jednostranný nebo oboustranný plnobarevný tisk na papír vyšší gramáže.

Listový kalendář A4.

Stolní kalendáře a poznámkové kalendáře – do každé kanceláře

Stálicí v kancelářích a na pracovních stolech jsou otáčecí stolní kalendáře. Mohou být různých rozměrů, s vyznačenými dny klasicky pod sebou na řádcích. Existuje i delší varianta se dny vedle sebe, aby bylo místo pro vaše poznámky.

  • Běžné rozměry cca 150 × 100 mm, 150 × 130 mm nebo delší například 250 × 100 cm, 300 × 130 mm, v případě většího nákladu i jiný rozměr.

  • Oboustranný plnobarevný tisk, 56 + 2 stran, kroužková vazba. Kalendář je možné postavit na stůl nebo díky háčku pověsit i na stěnu.

Stolní kalendáře různých typů.

Nástěnné foto kalendáře – luxusní dárek

Velké nástěnné foto kalendáře jsou luxusním dárkem – pokud se s obsahem fotografií trefíte do vkusu obdarovaného.

  • Běžné rozměry: přibližně A3 (cca 420 × 300 mm), fotografie s rámečkem nebo až do kraje.

  • Jednostranný plnobarevný tisk na papír vyšší gramáže, 12 + 1 stran a zadní list z tvrdšího papíru, kroužková vazba.

  • Díky háčku je kalendář možné pověsit na stěnu.

Nástěnný kalendář.

Velké plánovací stolní mapy – pro velké pracanty i metrové

Nejrozměrnější bývají půlroční a roční plánovací mapy. Jedná se o jeden list jednostranně nebo oboustranně potištěný, který zpravidla leží na desce pracovního stolu a je tak stále k dispozici. Plánovací mapa může být přilepená i na stěně, anebo třeba pomocí magnetů přicvaknutá k boku plechové skříně, magnetické nástěnce.

  • Běžné rozměry A2 (420 × 594 mm), A1 (594 × 841 mm) nebo A0 (841 × 1189 mm).

  • Jednobarevný, anebo plnobarevný jednostranný, případně oboustranný tisk.

Atypické formáty a jiné typy tištěných kalendářů

Kromě uvedených standardních typů kalendářů si můžete nechat vyrobit i atypický rozměr nebo typ kalendáře, například s kruhovým výsekem. Speciální formáty bývají však cenově nákladnější.

Malý tištěný kalendář.

Chcete zákazníky, klienty a obchodní partnery potěšit firemním kalendářem, ale nemáte čas na přípravu podkladů? Vyřešíme za vás, jen nám poskytnete své fotografie.

Navrhneme grafiku, po odsouhlasení kalendáře vyrobíme a dodáme až k vám. Pokud své fotky nebo podklady nemáte, můžeme nákup snímků i zprostředkovat.

Nechte si spočítat cenu firemních kalendářů. Odpovídáme rychle.